Liefs over Harry

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Wil je wat liefs melden over Harry, dan mag je This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it ook mailen.

______________________________________________________

Harry is zo verschrikkelijk lief, dat je eerst denkt, dat kan helemaal niet! Zo lief, dat bestaat niet, wat moet hij van me? Maar als je twee minuten met hem hebt gesproken, als je 2 minuten de moeite hebt genomen om hem te leren kennen, dan weet je het al. Hij is gewoon harstikke lief, Zo ontzettend lief heb ik nog nooit ontmoet. Harry is werkelijk waar een zeldzaam mooi mens.

Een buddha met een brilletje, schreef iemand in deze rubriek. Perfecte omschrijving!

Mijn oudste dochter was een collega van Harry. Heel jong weduwe en twee kleine dochtertjes. Eerst dacht ik, hoe zal dat gaan, hoe nu verder? Collega Harry ving haar eigenlijk direct op. Zonder eigen belang! Geen greintje eigenbelang, schreef al iemand in deze rubriek. Harry en zijn dochtertje Elien gingen gewoon allerlei leuke dingen met hun doen. Het leek net een jong gezinnetje. Een mama, een papa en 3 kleine meisjes met witte bolletjes haar, het zouden zo zusjes kunnen zijn. Ze gingen met zijn allen naar de pretparken, de dierentuinen, naar zee, naar het zwembad. Hartstikke leuk allemaal.

Het heeft mijn dochter enorm geholpen om na de dood van haar man, alles weer op de rit te krijgen. Zonder Harry was dit nooit gelukt. Echt nooit gelukt. En mijn kleindochters waren zo blij en gelukkig met Harry. Annemijn zegt nog steeds papa tegen Harry (maar zij heeft haar eigen papa nooit gekend) en Wieke is ook hartstikke gek op hem. Wat was er zonder die lieve Harry van hun terrecht gekomen? Maar gelukkig was Harry er wel!
En NOG STEEDS!!!

Enkele jaren naar de dood van haar man werd mijn dochter dan toch smoorverliefd op Harry. Na enkele jaren, omdat ze het eindelijk toeliet. Ik weet zeker dat ze al vanaf het begin knettergek op Harry was, net als de kleindochters. Na 3 jaar kregen ze dus eindelijk een relatie. "He he ... eindelijk" ... zei de toen 11 jarige Wieke. En inderdaad: eindelijk!!! En wat waren ze toch gelukkig met elkaar, met zijn allen. Negen jaar waren ze samen een gezinnetje vol liefde en zo intens gelukkig met elkaar. Totaal dus eigenlijk 12 jaar. Ze zijn nooit getrouwd, omdat mijn oudste dochter het nog te vroeg vond na de dood van haar man, ze was er gewoon nog niet aan toe. Annemijn, Wieke, Harry en ik hoopten daar natuurlijk wel op. Maar Harry heeft wel Wieke en Annemijn erkend, Wat een geweldige, ontzettende lieverd is hij toch!

En omdat we allemaal nog steeds van hem houden, heb ik de rubriek ' Liefs over Harry' samen met Maayke opgezet, die ik zou sponsoren. Ik moet zeggen dat ik meer reacties had verwacht, maar veel mensen durven zich nu eenmaal niet zo makkelijk te uiten en of willen niet dat anderen dit lezen. Dat begrijp ik goed. Zelf heb ik daar geen moeite mee ... van die lieve Harry geleerd. Harstikke bedankt Harry, wat je allemaal voor ons hebt gedaan en nog steeds doet.

Wat ben je toch een geweldige vent! En wat ben je toch een zeldzaam mooie lieverd!

Liefs van Karien, (nr. 32, Biezenmortel, vrijdag 11 november 2011)

______________________________________________________

Lieve Harry,

Wat ben je toch een held!
Ik wens je veel succes aanstaande zondag!

Liefs van

Mieke van Mook, (nr. 31, Oosterhout, vr 30 september 2011)

______________________________________________________


Harry is een enorme KNOKKERT !!!
En ik onderschrijf de tekst op het t-shirt van Kim & Rob:
PAS OP! Harry is AARDIG


Rob Vlaardingerbroek, (nr. 30, Den Haag, zo 10 juli 2011)
______________________________________________________


Harry, je bent en blijft een hele grooootte schat!
Ik ben er trots op dat jij mijn schoonbroertje bent.
Kus en knuffel van kroelie boelie:heartbounce:

(ex-) schoonzusje Reggie van Spijk, (nr 29, Drunen, zo 20 juni 2010)

______________________________________________________

Harry is een enorm lieve, fijne vent en ik wens hem dan ook het aller- allerbeste.

Marijke van Kleef (nr. 28, Almere-Buiten, zo 20 juni 2010)

______________________________________________________

Ik kwam Harry onlangs in Gemonde tegen tijdens het hardlopen. Hij was langs de Dommel aan het wandelen, een herdenkingswandeltocht voor zijn Jenny. Ik ben een oud klasgenootje van Harry en Jenny en had hem ongeveer 2½ jaar geleden voor het laatst gezien.

Hij vertelde me van zijn wandelplannen en eigenlijk is dat precies zoals ik Harry herinner. Andere motiverend, iedereen enthousiasmerend en altijd bezig met anderen, nooit met zichzelf. Al het andere is al gezegd. Hij is super netjes, super aardig, super lief, ontzettend respectvol, ontzettend behulpzaam, straalt liefde uit, denkt altijd aan anderen, enzovoorts enzovoorts.

Harry was, is en blijft gewoon een kanjer!!!!

Liefs van Miranda van G. (nr. 27, Sint Michielsgestel, do. 3 juni 2010)
______________________________________________________

Als ik Harry moet beschrijven en omschrijven aan de mensen die hem nog niet kennen, dan is de meest pakkende beschrijving, een Boeddha met een brilletje, met altijd goede zin, interesse in de mens tegenover hem, en een gezonde dosis humor (veelal mannen humor en taalgrapjes).

Harry is al enkele jaren mijn collega, maar sinds 16 oktober 2009 werken we dagelijks samen en daardoor heb ik hem al aardig goed leren kennen, zoals over zijn normen en waarden en de zaken die hij belangrijk acht in het leven.

Pas op! Harry is AARDIGMijn leukste momenten met Harry op het werk zijn die wanneer de schoolkinderen door de moeders naar school worden gebracht en gehaald. Hier hebben we allebei goed zicht op. Mede door de humor van Harry is dit een lichtpuntje in de dag. Alle vrouwen die voorbij paraderen worden gekeurd en beoordeeld, op uiterlijk en potentie .

De humor en krachttermen die we daarbij gebruiken, wil ik je wel vertellen alleen vind ik deze niet erg geschikt voor een rubriek die ‘liefs over Harry’ heet. Ook al ben ik wel uitgedaagd om dat wel te doen.

Ik heb Harry leren kennen in een moeilijke periode in zijn leven, hoe hij zich in deze periode staande heeft gehouden, daar heb ik veel respect voor.

Hij is erg trouw aan zichzelf gebleven, dit doet hij volgens mij ook door veel aandacht te geven aan degene waarvan hij denkt dat ze het nodig hebben.

Kortom: Harry is een mooi mens, met aandacht voor het belangrijke in het leven en zijn omgeving, met gezonde humor en zelfspot.

Ik heb maar één waarschuwing voor zijn omgeving: PAS OP!
Harry is AARDIG

Rob Prinsen, 's Hertogenbosch (nr. 26, di 18 mei 2010)
______________________________________________________

Pas op! Harry is AARDIG

 

Rob en Kim gaven Harry dit T-shirt kado!

Beiden collega's in het Woensdrechtse,
waar Harry is gedetacheerd.

Lief hé !!
Kim Jansen, (22 jaar), Ossendrecht (nr. 25, di 18 mei 2010)
______________________________________________________


Harry was ooit mijn buurman in Drunen. Stond altijd voor iedereen klaar. Ik ken geen tweede zoals Harry. De beste buurman ooit. Hoe gaat het spreekwoord ook al weer; “beter een goede buur, dan een verre vriend”. Slaat op Harry, op niemand anders! We houden van je buurman.


Hannie C., Drunen (nr. 24, do 13 mei 2010)

______________________________________________________

 


Mama en Annemijn waren gelijk gek op hem. En volgens mij nog steeds. Bij mij duurde het even. Wat kwam die kerel (in 1994) doen? Papa was amper 3 jaar geleden overleden. Ik ben natuurlijk wel 7 jaar ouder dan Annemijn, ik heb papa nog goed gekend. Maar ‘papa Harry’ is zo vreselijk lief, dat ik ook van hem ben gaan houden. Wat een lol en gezelligheid hadden we met hem. Het was echt nooit saai. Toen mama de relatie na bijna 9 jaar verbrak heb ik bijna 3 weken helemaal niks tegen mam gezegd. Helemaal niks. Harry moest er zelfs aan te pas komen ….. Ik woon nu al enkele jaartjes samen met mijn vriend. Zondag 16 mei 2010 komen ‘papa Harry’ en Annemijn bij ons op visite. Harry voor het eerst. Ik ben zo benieuwd naar hem, want ik heb hem al 5½ jaar niet gezien.
Want eigenlijk is ‘papa Harry’ ook mijn papa, net zoveel als mijn eigen papa in de hemel. Harry is mijn bonus-paps ...


Wieke M. (26 jaar), Tilburg (nr. 23, do 13 mei 2010)

 

______________________________________________________

 


Bijna 9 jaar mochten mijn zus en ik pap zeggen tegen deze lieverd. Ik ken hem al heel mijn leven en hou nog steeds ontzettend van hem, wat was het gezellig en leuk met hem. Ik was een jaar of 10 toen ik aan mam vroeg, waarom ze niet met Harry trouwden en zei gelijk dat ik dan wel met hem wilde trouwen. Mijn vader is al heel lang overleden en met de nieuwe vriend (man inmiddels) van mam heb ik helemaal niks. Harry is en blijft mijn leukste pap ooit. Jammer dat ik hem nu zo weinig zie, want ik hou zo verschrikkelijk veel van mijn lieve bonuspapa.


Annemijn M. (19 jaar), Arnhem (nr. 22, do 6 mei 2010)

______________________________________________________

Petje af, voor hoe Harry nu weer verder gaat met zijn leven, met zijn wandelplannen. Harry wandelt, Harry loopt, Harry rent. Het is niet te geloven na wat hem allemaal is overkomen. En dat allemaal voor het Kankerfonds. De lieverd.
Zin om mee te trainen heb ik wel, maar is onuitvoerbaar. Daarom een kleine bijdrage in de enveloppe en nog bedankt voor je kaart uit Frankrijk.
Heel, heel veel liefs, suc6 met lopen en graag tot ziens van je tante Corry

Liefs van Tante Corry Vermond - Van Vliet, Utrecht (nr. 21, vr 30 april 2010)

______________________________________________________

Eefje tekende Harry tijdens zijn voordracht op zijn vaders begrafenis.

eefjes_tekening_begrafenis_hars_vader

Eefje van Eimeren (8 jaar), Utrecht (nr. 20, di 9 maart 2010)


______________________________________________________


Ik ken Harry nog uit onze middelbareschooltijd. Altijd vrolijk en iedereen opbeurend, werd ook als vanzelfsprekend een tijdje voorzitter van de feestcommissie op school. Dat waren de leukste thema feesten ooit. Ik herinner me de Black&White Party nog heel goed. En toen ook al, allemaal voor het goede doel. Uit mijn hoofd, de Hartstichting, Blindeninstituut, Doveninstituut, Jantje Beton, enzovoorts.
Een hele goeie gast ook. Van het type niet zeuren, maar doen. Kreeg bijna iedereen enthousiast om mee te doen.
Vreselijk verdrietig toen zijn Jenny verongelukte, de hele school en het hele dorp was in diepe rouw.
Ben heel blij dat ik Harry in mijn leven ben tegengekomen. Hij heeft mijn leven verrijkt. Veel succes met lopen. Harry kennende gaat hij dat volbrengen. En weer voor een goed doel.
Ik hou van je, maat!

Henk vdB, Sint-Michielsgestel (nr. 19)

______________________________________________________

Na de geboorte van mijn zoontje, is de vriendschap/liefde met Harry het mooiste dat me is overkomen. Het is een voorrecht om van Harry te mogen houden, het is een voorrecht als Harry van je houdt. Harry is zo respectvol en zo verschrikkelijk lief. Echt de mooiste tijd van mijn leven en ik kan me nog wel voor mijn kop slaan, de haren uit mijn hoofd trekken, dat ik zo stom was om hem als lief te laten gaan, want ik hou nog steeds van hem ....

Karin P., Tilburg (nr. 18)
______________________________________________________


Ik ken Harry nog niet zo héél lang. Heb hem ontmoet bij de SP en later door zijn tomeloze inzet voor het behoud van mijn wijk Slotjes-Midden in Oosterhout. Toen ik het in mijn bol kreeg om dan toch eindelijk ook maar op het internet aangesloten te willen worden, heeft deze kanjer mij voorzien van alle benodigde apparatuur voor een matsprijsje. De installatie en de hele rimram deed hij ook nog eens een keer. Nachten zat ik achter de monitor gekluisterd en met elke vraag kon ik bij hem terecht. Inmiddels heb ik al het nodige daarover geleerd en hoef ik hem enkel nog maar lastig te vallen om een keer een kopje thee te komen drinken. Vroeger ging een pilsje er bij hem ook gerust in!

Ik heb grote bewondering voor Harry die zich, ook nu weer, belangeloos inzet voor oa Kika. Zijn wilskracht zal voor menigeen een goede motivatie zijn.
Ik ben blij dat ik Harry ken!!

René Reimer, Oosterhout nb (nr. 17)

 

______________________________________________________

 

Harry heeft het heel goed gedaan met de opvoeding van Elien, een beetje wij, een beetje Jet, een beetje Freeke, maar een heleboel Harry. Harry is al veel afgevallen, maar voor de wandelmarathon moet hij nog verder afvallen. Veel succes zoon.

Toevoeging door Maayke: op de begrafenis hebben Ton de Munnik, Drunen en Eef van Eimeren, Soest los van elkaar aangegeven dat (o)pa István harstikke trots was, dat Har voor KWF en KiKa gaat wandelen.

(o)pa István, Drunen, 28 februari 2010 (nr. 16)
Hars vader is op woensdag 3 maart 2010 overleden
aan de gevolgen van niercelkanker

______________________________________________________


Harry was niet de allerbeste programmeur van de klas, wel één van de beste maar wel verweg de meest pragmatische. Pragmatisme is ook hetgeen waar hij in het normale leven voor staat: door zijn ogen kan het leven soms zo simpel zijn (lijken).

Een echte fijne schoolvriend, waar ik heel veel fijne herinneringen aan heb. Hij heeft me aan mijn vrouw voorgesteld, noem het maar gewoon koppelen en we zijn nu nogsteeds gelukkig en nogsteeds samen. Dank je Harry, dat je op ons pad bent gekomen. Dank je.

En veel trainings en loopplezier, wij weten zeker dat je dit gaat volbrengen. En sterkte met je pa.

Henk en Sjuul, Leiden (nr. 15)

______________________________________________________


Als oud klasgnootje van Harry herinner ik me vooral dat hij het in zijn eentje voor elkaar kreeg om een goede sfeer te scheppen in de klas. Hij was ook altijd de (ver)bindende factor en zorgde er (samen met zijn Jenny) voor dat iedereen enthousiast ergens voor werd. Allemans vriend ook. Daarnaast is hij ook gewoon harstikke lief en baalden wij meisjes ervan dat hij zijn hele jeugd zware verkering had met Jenny, daar kwam je niet tussen, dat was nou wat ze noemen echte liefde en had niks meer met kalverliefde te maken.

Sheila, Sint Michielsgestel (nr. 14)

______________________________________________________


Ik ken Harry vanaf 2000. Eerst was hij een collega, hij op
Automatisering en ik op de afdeling Financiën bij de Gemeente Oosterhout. Al snel werd hij mijn overbuurman. Hard aan het werk in zijn flatje om een warm nestje voor hem en Elien te maken. Nog maar amper verbouwd rijdt de "sukkel" een lief onschuldig konijntje dood, zelf zit ie ook goed in de kreukels, vanaf dat moment is onze vriendschap geboren.

Het is grappig om te lezen dat bijna iedereen claimt de beste vriend(in) van Harry te zijn. Volgens mij zijn wij hem allemaal op onze eigen manier erg dierbaar.

De kunst om iets negatiefs toch weer om te zetten naar iets positiefs is Harry op het lijf geschreven. Ik hoop nog lang van hem te kunnen genieten en van onze avondjes uit naar toneelvoorstellingen, muziek- e.d. en o ja, en af en toe een "zuip" avondje .....

En Maayke, ik wil ook met onze lieve Harry meelopen. Je hebt helemaal gelijk met jouw beschrijving over onze Harry

 

Liefs van Jet Ehmen, Oosterhout nb (nr. 13)

______________________________________________________


Harry is een toffe gast en een echte maat, die altijd klaar staat voor anderen. Mijn kinderen, mijn vrouw en mijn moeder zijn ook dol op hem! Veel suc6 met lopen van ons

Geert, Lies, Tom, Myrthe en oma Marian uit Vught (nr. 12)

______________________________________________________

Wat een ontzettend mooi initiatief van Harry om met zijn looptocht ook KiKa te ondersteunen. Dat waarderen wij enorm!
Ik heb de site even bekeken en ben onder de indruk van de lieve woorden voor Harry. Erg mooi.
Veel succes met alle voorbereidingen en als er nog vragen zijn, dan hoor ik het natuurlijk graag!

Anneke van der Linden, Stichting Kinderen Kankervrij (nr. 11)

______________________________________________________

Harry is echt authentiek en dat waardeer ik het meeste in hem.
Zo eerlijk - weet waarschijjnlijk niet eens wat liegen is - en lekker recht voor zijn raap.
Hij straalt als geen ander enorme vriendelijkheid en grenzeloze liefde uit.
Pesten en plagen kan hij trouwens ook als geen ander ..... daar weet ik alles van.
Kort gezegd: ik hou ontzettend veel van hem!

 

Liefs van Marie Louise, Biezenmortel (nr. 10)

______________________________________________________


Samen met Harry maak ik deel uit van het vriendenschaakteam bij de “De Baronie”.
Twee woorden die me altijd te binnen schieten als ik Harry zie: oprecht en integer.

Arjan Kuijten, Etten Leur (nr. 9)

______________________________________________________

Zo verschrikkelijk lief, dat bestaat eigenlijk niet
Iemand die zoveel om anderen geeft, dat bestaat eigenlijk niet
Altijd bezig met anderen, nooit met zichzelf, dat bestaat eigenlijk niet
Altijd zichzelf wegcijferend, dat bestaat eigenlijk niet
Maar het gaat over 'onze Harry' en die bestaat wel degelijk
Ík hou het meest van hem, hóór .... Kristien .... puh!

Astrid, Spaubeek (nr. 8)

______________________________________________________


Harry is eerlijk, maakt van zijn hart geen moordkuil.
Dus je weet wat je aan hem hebt.
En als hij iets zegt of beloofd, dan doet hij het ook.
En dan zit er geen greintje eigen belang bij.

Paul Arts, Breda (nr. 7)
______________________________________________________


Ik ben blij dat ik me vriend mag noemen van Harry.
Harry is zo lekker nuchter en vrolijk.
Is Harry op de koffie geweest dan is je dag weer goed.

Hubert van den Buijs, Oosterhout nb (nr. 6)
______________________________________________________


Iedereen houdt van Harry en ik het meest ....

Kristien van Vliet, Zeist (nr. 5)

______________________________________________________


Ik kreeg onlangs een telefoontje van Harry, nadat ik hem al zeker 15 jaar niet gezien of gesproken had. Harry had nog een hele mooie foto van me uit 1992, toen we met elkaar omgingen. Maayke vroeg me vandaag om iets liefs te schrijven over Harry. Nou, daar komt die dan: Harry was altijd aardig, lief, respectvol en het was altijd supergezellig met hem. Ik mis dat nogsteeds wel eens. Het is een lieve knuffelbeer.

Mieke, Tilburg
P.S.
Ik wil dat ene etentje in februari wel met je mee, dan kunnen we eens bijkletsen ...... (nr. 4)
_______________________________________________________

 

Hij was de enige in mijn pubertijd, die me kon laten lachen. Daarnaast was hij er altijd voor me, nu ook nog, nu ik het zo verschrikkelijk moeilijk heb. Harry is een superschat.

Laura en Jeroen, Hasselt (nr. 3)
_______________________________________________________

 

Lief, liever, liefst, ... Harry
Harry is het aller, allerliefste wat er op deze 'rotte' aardkloot rondloopt

van Marion Klein, Oosterbeek (nr. 2)

_______________________________________________________

 

De eerste woorden die me te binnen schieten als ik aan Harry denk zijn: altijd opgewekt, netjes, behulpzaam en vol liefde.


Het is 29 jaar geleden dat ik Harry voor het eerst ontmoette. Ik was 14 en hij een jaar of 18 denk ik. Ik was meteen knettergek op hem, .... wie niet eigenlijk? .... een leuk, lief joch met een prachtige vriendin, Jenny. Wat waren ze gelukkig samen.

Alleen maar geven, geven en geven, zonder te nemen, zonder iets terug te verlangen, dat waren Jenny en Harry. Daar is genoeg misbruik van gemaakt, tenminste, zo zouden wij het noemen. Hun maakten het niks uit.

Laura, Marion, Astrid, Kristien en ik vormen de 'Gestelse meiden'. Ik ben de oudste en ben ook het langst gebleven. Jaren hadden we elkaar niet gezien toen ik begin jaren negentig eens in Tilburg bij hem aanbelde, toen ik er bij mijn vriend was uitgeknikkerd. "Ach meidje, dan slaap je toch gewoon hier" zei Harry. Het werd ruim anderhalfjaar, maar het maakte hem niks uit. Zo is Harry, zo zal hij altijd blijven ....


Zonder Harry zou mijn leven er heel anders uitgezien hebben, veel saaier en met veel meer problemen. Hij heeft me geleerd om mensen te vertrouwen en om van mensen te houden. Ik zoek mijn hele leven al een tweede Harry, voor mezelf, maar ik ben er na al die jaren achter gekomen dat er maar 1 Harry is en dat is onze Harry, daar is er geen tweede van .... en oh ja, voordat ik het vergeet: ik hou enorm veel van hem.

Maayke Spooren, Geldrop (nr. 1)
_______________________________________________________